X

Hozzáadás a kedvencekhez

A rendszer most hozzáadja a kiválasztott síterepet/szállást/turnust a kedvencekhez!

COVID információk

Normál lemondási feltételeink oldalunkon Általános információk fülben olvashatóak.

Koronavírus helyzet súlyosbodása esetén francia és a többi országbeli partnereinkkel történt megállapodás alapján hivatalos formában bejelentett határzár esetén (magyar és a fogadó ország részéről egyaránt), vagy a síterep zárvatartása esetén, a teljes befizetett összeg visszatérítésre kerül, csak 10€/fő kezelési költséget számolunk fel. Ahol nincsenek speciális covid lemondási feltételek, ott az általános feltételek lehetővé teszik, hogy indulás előtt is legyen mód a kötbérmentes lemondásra az utazás ellehetetlenülése esetén. Az utazáshoz unios oltási igazolvány, egyes országok esetén a magyar oltási igazolvány is használható belépéshez, ezek hiányában, tesztek szükségesek a lentebb részletezett országonkénti feltételrendszer szerint.

További részleteket foglalásnál tudunk az egyes országok és szálláshelyek esetén megadni.

Foglalás, befizetés:

A jelenlegi helyzetben az utak foglalásánál elegendő 25% előleg befizetése.

Aktuális beutazási szabályok országonként, csak a jelenlegi állapotot tükrözi, változás bármikor lehetséges:

Franciaország

Franciaország 3 jelzéssel jelöli a vírus terjedésének fényében a világ országait (zöld, narancssárga, piros. Jelenleg Magyarország a zöld kategóriában van, így a következő feltételekkel lehet belépni az országba.

A védettséget igazoló európai digitális COVID pass vagy annak papíralapú változata abban az esetben fogadható el, amennyiben megfelel az alábbi feltételeknek: 

A magyar védettségi igazolványt nem fogadják el: az igazolásnak tartalmaznia kell az oltás fajtáját és a beadások időpontját.

Az oltási feltételeket nem teljesítő uniós beutazóknak továbbra is 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy antigén tesztet (francia vagy angol) szükséges bemutatni, azaz: 

Az oltási vagy teszt elvárásokon túl becsületbeli nyilatkozatok kitöltését is kéri a francia fél, ezekről az alábbi honlapon tájékozódhat angolul is:

https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel

További részletek:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag

https://at.france.fr/hu/hasznos-informaciok/koronavirus-covid-franciaorszagi-helyzet

 

Ausztria

 Magyarországról történő beutazás jelenlegi feltételei:

A második oltástól kezdődően, ameddig az első oltástól 9 hónap nem telt el,- egy dózisú oltóanyagoknál a beadástól számított 9 hónapig,

Egy oltás megtörténtétől (9 hónapig), amennyiben annak beadása előtt legalább 21 nappal a beoltottnak pozitív PCR tesztje vagy az oltás előtt pozitív antitest tesztje volt.

Az országba történő belépés antitest vizsgálatról készült német vagy angol nyelvű orvosi igazolás birtokában is lehetséges, ezen igazolások a mintavételtől számított 90 napig érvényesek.   

A magyar védettségi igazolvány nem elfogadott.

Az uniós digitális Covid-igazolvány abban az esetben jogosít belépésre, ha az az alábbi oltóanyagok valamelyikének mind a két dózisát tartalmazza: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm, vagy Sinovac, kivétel ez alól az egydózisú Johnson and Johnson vakcina.

A világjárvány miatti utazási korlátozásokkal kapcsolatos legaktuálisabb információk mindig elérhetők az osztrák külügyminisztérium honlapján - ITT): 

Olaszország

A Magyarországról érkező utasok karanténkötelezettség nélkül léphetnek be az országba az uniós digitális Covid-igazolvánnyal vagy azzal egyenértékű igazolással, amennyiben az igazolja, hogy a beutazó:

(A 6 éven aluliak mentesülnek a teszt elvégzésének kötelezettsége alól.)

A fentiek hiányában a beutazók 5 napos karantén és egészségügyi megfigyelés alá esnek, amely végeztével PCR vagy antigéntesztnek kötelesek alávetni magukat.

A beutazási szabályoknál azt is figyelembe veszik, hogy belépést megelőző 14 napban milyen országokban járt az utas. Az olasz külügyminisztérium angol nyelvű online kérdőívét kitöltve, a megfelelő válaszok megadása után néhány perc alatt megkaphatja az Önre vonatkozó érvényes beutazási szabályokat.

Kötelező regisztráció:

Minden beutazó nagykorú személynek még a beutazás előtt elektronikus adatlapot (digital Passenger Locator Form – dPLF) kell kitölteni és azt az illetékes személynek nyomtatott vagy digitális formában felmutatni. Az adatlap az alábbi linken érhető el: https://app.euplf.eu/#/ 

Szlovákia

2021.06. 09- től Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt- és karanténkötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások és védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről szóló kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással, amelynek szlovák, cseh, vagy angol nyelvűnek kell lennie.

A védettségi igazolvány és az oltási igazolás kizárólag együtt érvényes, amelyek birtokában mindazokat a szolgáltatásokat és kedvezményeket igénybe vehetik, amelyek a szlovák oltási igazolással elérhetők. Szlovákia és Magyarország az egymás országában használt oltóanyagokkal történt oltást elfogadja. 

A határátlépés során Szlovákia a magyar oltási igazolás (védettségi igazolvány + szlovák, angol vagy cseh nyelvű oltási igazolás) mellett a digitális uniós COVID igazolványt is elfogadja. Az Európai Gyógyszerügynökség által elismert oltóanyagok (Pfizer/Astra/Moderna/Janssen (Johnson)) mellett Szlovákia mind a kínai (Sinopharm), mind az orosz (Sputnik V) oltóanyaggal való oltást elismeri. 

Továbbá legkésőbb a határon regisztrálni szükséges a https://korona.gov.sk/ehranica/ weboldalon.

regisztrációt, ill. az oltottság tényét egy esetleges rendőrségi ellenőrzés során hitelt érdemlően kell tudni bizonyítani (például a kitöltött és kinyomtatott regisztrációs űrlappal).

Szlovénia

Szlovéniába 2021. július 15-től kezdődően kizárólag a beoltott, vagy negatív teszteredménnyel rendelkező, vagy fertőzésen igazoltan átesett személyek léphetnek be.  A szlovén hatóságok 2021. július 15-től kezdődően mind a Tornyiszentmiklós/Pince, mind a Rédics/Hosszúfalú (Dolga vas) határátkelőhelyeknél szúrópróbaszerűen ellenőrzik a Covid-igazolások meglétét. Azokat, akik e nélkül kívánnának Szlovéniába belépni, visszafordítják a határról.

A Szlovénia és Magyarország között 2021. május 1-től érvényben lévő kétoldalú megállapodás értelmében a magyar hatóságok által kiállított védettségi igazolvánnyal korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphetnek be Szlovéniába a magyar állampolgárok és a velük együtt utazó, 15. életévüket be nem töltött kiskorúak.

Magyarországról 2021. július 15-étől kezdődően kizárólag a beoltott vagy negatív teszteredménnyel rendelkező vagy fertőzésen igazoltan átesett személyek utazhatnak be. Ez a szabályozás 2021. szeptember 06-tól kezdődően a Szlovénián átutazókra is vonatkozni fog.

A szlovén hatóságok az uniós Covid-igazolvány használatát javasolják.

Svájc

A Svájcba történő beutazás szabályait 2021. 06. 26-tól egyszerűsítették, a schengeni térségből, így Magyarországról is Svájcba beutazók karanténkötelezettségét megszüntették. Tesztkötelezettsége csak azoknak van, akik repülőgéppel érkeznek és az oltás vagy a gyógyulás tényét nem tudják igazolni. Nekik egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt, vagy egy 48 óránál nem régebbi Antigén gyorsteszt eredményét kell felmutatniuk. A személyes adatokat már csak a légi úton történő beutazás esetén kell megadni. 

A Szövetségi Egészségügyi Hivatal honlapján elérhető a négy idegen nyelven működő interaktív Travelcheck program, amellyel a beutazó utazás előtt ellenőrizni tudja a rá vonatkozó előírásokat. Javasolt ennek előzetes használata! https://travelcheck.admin.ch/home

 

Magyarországra történő hazatérés:

A Kormány 2020. szeptember 1- i 408/2020. rendeletében szabályozta a magyar állampolgárok hazatérésének feltételeit a járványhelyzet idején. A rendelet 2021. április 29-i és 2021. május 6-i módosítása értelmében az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvány, s érvényes személyazonosító igazolvány birtokában annak tulajdonosa, illetve a vele együtt utazó, felügyelete alá tartozó, 18 évet be nem töltött személyek korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére.